top of page

Lobbywerk - Voorgevel pt. III

De laatste loodjes, daar zijn we nu. De ramen zitten er in, de zinken dakgoot is vernieuwd, de nieuwe kroonlijst en sierklossen zijn geplaatst en maandag worden de laatste streken verf aangebracht. Er werden meer dan driehonderd bakstenen vervangen, de speklagen in natuursteen kregen een onderhoud (herstel van scheuren en gaten) en de hele voorgevel werd opnieuw gevoegd met kalkmortel.

De nieuwgeplaatste deuren en raamkozijnen op het gelijkvloers werden aan de binnenkant voorzien van een zachte olijfgroene kleur, aangezien de combinatie van schilderijen, donker gebeitste lambrisering en - wat nu al omschreven wordt als "whatsapp-groen" - ronduit spetslelijk was.

Momenteel vindt er een diepgaand onderzoek plaats naar een geschikte deurklink (stevig, smal, in gepolijst messing) voor de voordeur. Een item dat voor de hand liggend is (pun intended), maar toch moet het voor ons allemaal juist aanvoelen ("ok, 't is dan goed geweest").


Klein intermezzo: als we nu eens met z'n allen klacht indienen tegen de wildgroei aan kabels op gevels? Na twee maanden getouwtrek hebben we het gehad met Telenet. Onze laatste hoop ligt nu bij de gemeente, die de eigenaar van deze kabels hopelijk weet te strikken. Geef toe: 't is geen zicht. Het voegsel en de natuursteen daarentegen zien er wel fresh uit, niet?

Bijna vergeten: de poort. Eerlijk gezegd vreesden we al lange tijd dat ze door een fikse windstoot uit haar 'geheng' zou getrokken worden, maar midden april werd ze op een veilige manier (op een paar bedolven fietsen na) verwijderd en naar het atelier van de aannemer gebracht. Het kader kon gelukkig behouden worden, maar de meeste latten waren rot en zijn dus vervangen. Er komt een deurtje in waarlangs de bewoners van de bovenverdieping ongemerkt naar boven kunnen sluipen en twee subtiele sleuven voor post (in de plek van onderstaand, niet geheel authentiek exemplaartje).

Last but not least: het balkon. Ook dat werd meegenomen naar het atelier waar de ijzeren balustrade gezandstraald en gepoederlakt wordt en de kuip voorzien wordt van nieuw geverfd hout.


De planning voor de laatste anderhalve week van ons kleine en gezellige avontuurtje:

- Maandag en dinsdag nog een beetje spelen met verf op het gelijkvloers (exterieur), inspectie van de gevel en de afgenomen dakleien vervangen

- Woensdag en donderdag de stelling afbreken (omg-omg-omg)

- Dan gaan we naar het optreden van de Canadese Anna Katarina (folk/pop/americana) kijken in de tuin van het Posthotel op donderdagavond 11 mei, om 21u

- De dinsdag daarop worden de poort en het balkonnetje teruggeplaatst en wordt een gescheurd linteel aan de achtergevel boven de poort (zie foto) hersteld


En dan? Dan beginnen we met wat nieuwe projecten. De verlichting in het café (waarover later meer) en de tegels in het zaaltje. Ja, die liggen schots en scheef, Neen, je kan dat niet gewoon met tegellijm aan elkaar plakken. We blijven dus bezig, en da's goed. Tot binnenkort!

261 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page