top of page

Lobbywerk - Voorgevel pt. III

De laatste loodjes, daar zijn we nu. De ramen zitten er in, de zinken dakgoot is vernieuwd, de nieuwe kroonlijst en sierklossen zijn geplaatst en maandag worden de laatste streken verf aangebracht. Er werden meer dan driehonderd bakstenen vervangen, de speklagen in natuursteen kregen een onderhoud (herstel van scheuren en gaten) en de hele voorgevel werd opnieuw gevoegd met kalkmortel.

De nieuwgeplaatste deuren en raamkozijnen op het gelijkvloers werden aan de binnenkant voorzien van een zachte olijfgroene kleur, aangezien de combinatie van schilderijen, donker gebeitste lambrisering en - wat nu al omschreven wordt als "whatsapp-groen" - ronduit spetslelijk was.

Momenteel vindt er een diepgaand onderzoek plaats naar een geschikte deurklink (stevig, smal, in gepolijst messing) voor de voordeur. Een item dat voor de hand liggend is (pun intended), maar toch moet het voor ons allemaal juist aanvoelen ("ok, 't is dan goed geweest").


Klein intermezzo: als we nu eens met z'n allen klacht indienen tegen de wildgroei aan kabels op gevels? Na twee maanden getouwtrek hebben we het gehad met Telenet. Onze laatste hoop ligt nu bij de gemeente, die de eigenaar van deze kabels hopelijk weet te strikken. Geef toe: 't is geen zicht. Het voegsel en de natuursteen daarentegen zien er wel fresh uit, niet?

Bijna vergeten: de poort. Eerlijk gezegd vreesden we al lange tijd dat ze door een fikse windstoot uit haar 'geheng' zou getrokken worden, maar midden april werd ze op een veilige manier (op een paar bedolven fietsen na) verwijderd en naar het atelier van de aannemer gebracht. Het kader kon gelukkig behouden worden, maar de meeste latten waren rot en zijn dus vervan